New Public Management i en fri föreläsning

Jag pratar mycket om New Public Management (NPM). Inte för att jag gillar eller ogillar det. Utan för att det intresserar mig. Jag hoppas att det intresset kan smitta av sig.

Under våren har jag flera gånger haft förmånen att få prata om detta intresse. Det har då naturligtvis handlat om att jag fått prata om min bok ”New Public Management: Ett nyliberalt 90-talsfenomen?” (Studentlitteratur). Jag har bland annat varit inbjuden till Södertörns högskola, varit plenumtalar på den årliga FINSAM-konferensen och blivit inbjuden till Jonseredsakademin.

Ett annat tillfälle var då jag fick möjlighet att tala på hemmaplan i Göteborg. Det var vid Förvaltningshögskolans Lunchseminarium som jag hade förmånen att få berätta mer om New Public Management och min forskning (kika gärna in på Förvaltningshögskolans sida för att se vilka seminarier som är planerade för tillfället). Föreläsningen var kring en timme lång och under den tiden hann jag relativt övergripligt sammanfatta ett par delar ur boken. I publiken satt, bland andra, Eddy som bland mycket annat skriver på bloggen Flyktlinjer. Han recenserade, funderade och kommenterade föreläsningen i två (riktigt bra enligt mig) blogginlägg som ni kan hitta här (del 1 och del 2).

En stor fördel var också att Förvaltningshögskolan filmade hela föreläsningen och har lagt ut den på Samhällsvetenskapliga institutionens officiella YouTube-kanal. Därför är det lite kul att jag kan lägga upp den filmen här med. Så att du och andra kan se föreläsningen.

Som jag tidigare berättat, så har jag på allmän begäran också gjort en mycket kort introduktionsföreläsning om NPM. Jag passar på att lägga den här med (om du inte redan hunnit se den). Den är mycket kort. Sju minuters kondenserad introduktion.

Om du efter att ha sett filmen (eller delar av den) vill att jag kommer till just er och pratar om NPM i allmänhet eller boken i synnerhet, så klicka vidare här och skicka iväg ett meddelande.

Passa också på att klicka på gilla-knappen här under och dela gärna vidare det här inlägget i dina sociala kanaler.

Kommentera