Väldigt tyst, väldigt länge!

Det har varit väldigt tyst, väldigt länge. Det senaste inlägget gjordes 7 mars 2013, det vill säga för mer än ett år sedan. Anledningen är att jag under det senaste året helt fokuserat på att skriva klart min doktorsavhandling. Och nu är den nu klar! Här presenteras framsidan.

Bild

För den som är intresserad av själva avhandlingen så finns den publicerad på Lund University Publications. Den finns tillgänglig där som ”open access” vilket innebär att det är fritt att ladda ner, läsa och använda. Om du är nyfiken så kan du hitta den här. All nedladdning är fri, men jag önskar att du i största möjliga mån sprider länken och inte dokumentet. På detta sätt bevaras nedladdningsstatistiken vilket ger mig en indikation på spridning.

Företagsekonomiska institutionen har samtidigt som avhandlingen spikats (det vill säga att den gjordes offentlig för allmänheten) publicerat ett porträtt av mig och min avhandling. Där kan du läsa en något kondenserad reflektion av mig och framförallt avhandlingen.

Men vad har jag då spenderat de senaste fem åren med att göra? Ja, jag kommer att ha anledning att återkomma till detta i senare inlägg när jag fått möjlighet att sätta mig ner och skriva ett mer ordentligt inlägg. I all korthet kan jag säga att jag i avhandlingen diskuterar och undersöker hur reformer som vi kallar New Public Management har påverkat offentlig förvaltning och de tjänstemän som agerar inom den. Jag behandlar hur ständigt ökande krav kring effektivisering kommit att skapa ett dilemma gentemot rättssäkerhet och hur detta dilemma sedan hanteras och görs begripligt av mellanchefer inom Försäkringskassan.

Avhandlingen försvaras vid offentlig disputation för doktorsexamen tisdagen den 3 juni klockan 10 på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet (anslag kan ses här).

 

2 thoughts on “Väldigt tyst, väldigt länge!

 1. Hej Tom! Alltid lika lntressant att följa din forskning, tillika reflektioner och tankar.
  Grattis till din avhandling, för övrigt – jag är mycket intresserad i din forskning och har självfallet redan laddat ned de. Men jag skulle gärna vilja ha en tryckt exemplar då jag finner det mycket mer läsvänligt…hur gör jag för att beställa ett ex. av din avhandling? Självklart betalar jag för den.
  Ser fram emot dina kommande inlägg.
  Med bästa hälsningar!
  Eduardo Morris

  1. Hej Eduardo,

   Jag håller för närvarande på att försöka ordna så att det går att beställa tryckta exemplar via boklådor på nätet. För tillfället är det dock bara pdf som finns tillgänglig.

   Med vänliga hälsningar
   Tom Karlsson

Kommentera